خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی
خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی
خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی در سایت جسارت
انگور در قرآن ,انگور در قرآن کریم,خواص انگور در قرآن,انگور در آیات قرآن,میوه انگور در قرآن,نام انگور در قرآن,فواید انگور در قرآن,آیه انگور در قرآن,انگور و خرما در قرآن,آیه قرآن در مورد انگور,شراب انگور در اسلام
خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی
در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد
انگور میوه ای بهشتی است با رنگ های گوناگون که هر رنگ خواص مفیدی برای بدن دارد. دانههای سبز یا قرمز انگور خاصیتهای جادویی دارند و در درمان بسیاری از بیماریها تاثیرگذارند. ساقه آن گره دار و دارای برگهای متناوب است. برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تیره می باشد.
انگور در قرآن
انگور میوهای شیرین و لذیذ و از نوع میوههای خوشهای و البته میوهای بهشتی است همانطور که در حدیثی از امام محمد باقر(ع) نقل شده که فرمودهاند «چهار میوه از میوههای بهشتی هستند: انگور، رطب (خرمای تازه)، انار و سیب». این میوه بهشتی سرشار از ویتامینهای A، B و C است. همچنین، دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. یک لیوان (۱۶۰ گرم) انگور سبز یا قرمز بدون هسته حاوی ۱۱۰ کالری انرژی، یک گرم پروتئین، ۲۹ گرم کربوهیدرات و یک گرم فیبر است. انگور، منبع بسیار خوب ویتامین ث و منگنز است، منظور از منبع خیلی خوب یعنی ۲۰ درصد یا بیشتر نیاز روزانه فرد به آن ماده مغذی را برآورده میکند.
در طبّ سنّتی ایران، برای تعیین طبع هر دارو، برداری رسم می کنند که دو محور دارد:یکی مربوط به گرمی و سردی و دیگری مربوط به تری و خشکی است.هرکدام از این کیفیات چهارگانه دارای چهار درجه و هر درجه دارای ۳ قسمت (اوّل، وسط و آخر) می باشد.
انگور در قرآن کریم
انگور برای سل، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفابخش دارد، انگور غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به اوره خون بالا و اسیدوزاست، آب انگور تازه برای بیمارانی که دچار ورم کلیه هستند نوشیدنی مناسبی است، زیرا ادرارآور است؛ حتی در این مورد بهتر است بهجای شیر به بیمار، آب انگور تازه داده شود. بهدلیل مغذی و مقوی بودن انگور، برخی از پزشکان عقیده دارند که آب انگور تازه نوعی شیر با منبع گیاهی است که مواد غذایی آن به مراتب بیشتر از شیر حیوانی است، مصرف آب انگور تازه برای کسانیکه نارسایی کبد دارند توصیه شده است، زیرا آب انگور عمل ذخیره قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل میکند، کبد را تقویت کرده و به فعالیت سالم آن کمک میکند.
انگور میوه ای است که طبیعت رسیده آن، در آخر درجه اوّل، گرم و تر است و گفته اند بسیار شیرین آن تا درجه دوم، گرم و تر است.بنابراین جزء بهترین مواد غذایی برای تغذیه انسان است.(چون موافق طبع و مزاج و ارواح و قوای آدمی است.) هر غذایی که این ویژگی را داشته باشد؛ یعنی در محدوده گرمی و تری معتدل باشد، می تواند در درازمدّت و بدون ایجاد عارضه مصرف شود.همین ویژگی است که انگور را تبدیل به غذایی خون ساز می کند.(مزاج خون هم گرم و تر است.)
خواص انگور در قرآن
انگور موجب افزایش اشتها میشود، سموم بدن را دفع میکند و یبوست را برطرف میکند. اگر آب انگور را بر پوست بمالید، چین و چروک آن برطرف شده و پوست را با طراوت میکند. انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه هستند، مفید است. همچنین، برای کسانیکه دچار مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوء هاضمه، اختلالات پوستی، کورک، اگزما و نفریت(ورم چرکی کلیهها) شدهاند نیز سودمند است. آب انگور تازه شیر زنان را زیاد میکند و برای کسانی که در اثر یک بیماری طولانی ضعیف شدهاند، بسیار مفید است؛ افرادیکه در دوره نقاهت بیماری به سر میبرند و یا ضعف عمومی دارند، سعی کنند از انگور، هویج، سیب و هلو به مقدار زیاد استفاده کنند. البته بهتر آن است که این میوهها را با هم در آب میوهگیری بریزند و آب میوه مخلوط را در طول روز جرعه جرعه بنوشند.
علاوه بر طبیعت گرم و تر آن، انگور خون صالحی نیز تولید می کند و اصطلاحاً غذایی صالح الکیموس است.همچنین تصفیه کننده خون نیز هست و بنابر نظر زکریّای رازی، خون تولیدی از آن، از خون تولیدشده توسّط خرما بهتر است.
انگور در آیات قرآن
به گفته پژوهشگران غلیظ بودن خون، اکسیداسیون سریع کلسترول، سفت و سخت شدن رگها دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرایین است. این پژوهشگران دریافتهاند که با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول، کاهش مییابد و رگهای خونی منبسط میشوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان مییابد علاوه بر این، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب میشود. مصرف زیاد انگور باعث دل پیچه و اسهال میشود، بنابراین در خوردن آن افراط نکنید، مصرف انگور برای مبتلایان به دیابت(مرض قند) مضر است، مصرف مداوم آب انگور باعث ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادراری میشود، خوردن انگور ترش و نارس، باعث بروز اختلال در معده میشود، هسته انگور، سرد و خشک است و در معدههای ضعیف ایجاد نفخ میکند و زیادهروی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود همچنین، خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور، برای معده زیانآور است.
اوّل و مهم تر از همه، همان تولید کردن خون صاف و صالح است که درواقع برای حفظ سلامتی به آن نیاز داریم.انگور ملیّن و جالی طبع است؛ یعنی باعث کارکردن صحیح روده ها شده و از یبوست پیشگیری می کند.برای دفع مواد سوداوی و اخلاط محترقه (سوخته) مناسب است.باعث چاق شدن بدن و تناسب اندام می شود و چربی محافظ کلیه (پیه گُرده) را می افزاید.
میوه انگور در قرآن
آیه ۲۶۶ سوره مبارکه بقره: «أَیَوَدُّ أَحَدُکُمْ أَن تَکُونَ لَهُ جَنَّهٌ مِّن نَّخِیلٍ وَأَعْنَابٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ لَهُ فِیهَا مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ وَأَصَابَهُ الْکِبَرُ وَلَهُ ذُرِّیَّهٌ ضُعَفَاء فَأَصَابَهَا إِعْصَارٌ فِیهِ نَارٌ فَاحْتَرَقَتْ کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللّهُ لَکُمُ الآیَاتِ لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُونَ ؛ آیا کسى از شما دوست دارد که باغى از درختان خرما و انگور داشته باشد که از زیر آنها نهرها روان است، و براى او در آن (باغ) از هرگونه میوها (فراهم) باشد، و در حالىکه او را پیرى رسیده و فرزندانى خردسال دارد، (ناگهان) گردبادى آتشین بر آن (باغ) زند و (باغ یکسر) بسوزد؟ اینگونه، خداوند آیات (خود) را براى شما روشن مىگرداند، باشد که شما بیندیشید».
انگور مدر و خردکننده سنگ های کلیوی، کاهنده چربی خون، برطرف کننده غم و اندوه و آرام بخش (بخاطر وجود پتاسیم و فسفات و به زبان طبّ سنّتی دفع مواد سوداوی)، رفع کننده کم خونی (به علّت وجود فراوان املاحی چون آهن، منگنز و منیزیم)، مؤثّر در درمان پرفشاری خون(بخاطر داشتن مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم و نیز مدر بودن)، نرم کننده سینه، جلواندازنده بلوغ دختران و بازکننده قاعدگی است.
نام انگور در قرآن
آیه ۴ سوره مبارکه رعد «وَفِی الأَرْضِ قِطَعٌ مُّتَجَاوِرَاتٌ وَجَنَّاتٌ مِّنْ أَعْنَابٍ وَزَرْعٌ وَنَخِیلٌ صِنْوَانٌ وَغَیْرُ صِنْوَانٍ یُسْقَى بِمَاء وَاحِدٍ وَنُفَضِّلُ بَعْضَهَا عَلَى بَعْضٍ فِی الأُکُلِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ ؛ و در زمین قطعاتى است کنار هم و باغهایى از انگور و کشتزارها و درختان خرما چه از یک ریشه و چه از غیر یک ریشه که با یک آب سیراب مىگردند و [با این همه] برخى از آنها را در میوه [از حیث مزه و نوع و کیفیت] بر برخى دیگر برترى مىدهیم بىگمان در این [امر نیز] براى مردمى که تعقل میکنند دلایل [روشنى] است».
خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی
همچنین به شکل کشمش، تقویت کننده کبد، مقوّی اعصاب، محرّک نیروی جنسی در افراد سردمزاج(مبرودین)، دورکننده سستی از بدن، کاهنده خشم و هیجان زیاد، خوشبوکننده نَفَس و شاداب کننده پوست می باشد.
فواید انگور در قرآن
آیه یازده سوره مبارکه نحل: «یُنبِتُ لَکُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّیْتُونَ وَالنَّخِیلَ وَالأَعْنَابَ وَمِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَهً لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ : به وسیله آن کشت و زیتون و درختان خرما و انگور و از هر گونه محصولات [دیگر] براى شما میرویاند قطعاً در اینها براى مردمى که اندیشه میکنند نشانهاى است».
معمولاً اگر در مقادیر کم و با فاصله از غذا خورده شود، کسی از آن متضرّر نمی شود. ولی با این حال، انگور می تواند در معده های سرد و ریحی( باددار)، ایجاد نفخ و احساس کشیدگی و درد کند که این افراد باید اوّلاً انگور را با نان و هندوانه و آب یخ نخورند. (آب یخ باعث فساد انگور و موجب بروز بیماریهایی مثل استسقا می گردد.) به عنوان مُصلح می توان از زیره یا رازیانه (پودرشده) استفاده کرد.
آیه انگور در قرآن
آیه ۳۱ و ۳۲ سوره مبارکه نبأ: «إِنَّ لِلْمُتَّقِینَ مَفَازًا حَدَائِقَ وَأَعْنَابًا : پرهیزکاران را جایی است در امان از هر آسیب؛ بستانها و تاکستانها».
ترکیبات آب انگور در بعضی از موارد، بسیار شبیه مواد مغذّی موجود در شیر مادر است؛ بنابراین در تغذیه کودکان می توان از آن بهره برد. همچنین آب آن باعث افزایش شیر مادران شده و رافع خستگی و فشارهای عصبی است.دیگر خواص آن:افزاینده ادرار، درمان کننده کم خونی، درمان کننده نقرس، پاک کننده خون و نرم کننده سینه.
انگور و خرما در قرآن
استفاده نامطلوب از انگور : آمریکا و کشورهای اروپایی از تولید کنندگان عمده شراب انگور هستند، در حالیکه ایران، ترکیه، یونان، استرالیا و افغانستان مهمترین تولید کنندگان کشمش میباشند. ترکیه و یونان بهترین نوع کشمش را تهیه میکنند. تخمیناً هر سال ۸۰۰ هزار تن کشمش در جهان تولید میشود. کشمش از نظر طبی مفیدتر از انگور است. کشمش برای تب، سرفه، نزله، یرقان و تورم نیمه حاد کبد و طحال نافع است. قبل از ظهور اسلام انواع بسیار خوب انگور در مناطق وسیعی در سوریه، عراق، فلسطین، حجاز، یمن و حضرموت بهعمل میآمد و شراب به مقدار زیاد تولید میشد. در زمان هومر تهیه شراب انگور بخشی از زندگی مردم را تشکیل میداد.
اجرای ۲ هفته ای این رژیم در طول یک سال، بدن را از سموم پاکسازی کرده، از انواع سرطان ها پیشگیری کرده و منجر به شادابی پوست و حفظ تناسب اندام و رفع چاقی بویژه چربی های زائد شکم می شود. همچنین برای کهنسالان، دانشمندان، اهل تفکّر و اهل هنر، دارای فواید متعدّدی است. اگر هم قادر به اجرای آن نیستید، در فصلی که انگور در بازار هست، روزی ۱ خوشه انگور (در حدود ۲۵۰-۲۰۰ گرم) با فاصله ۳ ساعته از غذای اصلی میل کنید تا خواص بی شمار آن عائد شما شود.
آیه قرآن در مورد انگور
بعد از ظهور اسلام شرابسازی و مصرف شراب منفور و حرام شناخته شد، اما کاشت درخت مو را برای استفاده از انگور آن حلال میدانستند و این کار را تشویق میکردند. این حقیقت را نمیتوان نادیده گرفت که در جامعه عرب جاهلی، اعتیاد به شراب یکی از علل این فساد اخلاقی بود. دستور حرمت شراب بهطور ناگهان اعمال نشد؛ بلکه این امر بهطور تدریجی و بر پایه اصول روانشناختی انجام گرفت. در مرحله اول (بقره/۲۱۹) بیان میکند که گناه شراب از سود آن بیشتر است. پس از این در آیه دیگری (نساء/۴۳) میفرماید: «آنگاه که مست هستید گرد نماز مگردید»، لذا میبینیم این دو آیه قرآن کریم مؤمنان را از شرب خمر بر حذر میدارد و سرانجام در سوره مائده آیههای ۹۰ و ۹۱:« حرمت قطعی آن اعلام میشود.
خواص و مضرات انگور در قرآن میوه ای بهشتی
یکی از خواص انگور ، صاف کننده و « مولد خون بودن » آن است . انگور قند خون را نیز تنظیم می کند . به علاوه انگور قرمز برای تصفیه ی خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است . البته افرادی که قند خون پایین دارند می توانند از انگور بهره ی زیادی ببرند . بنابر این سعی کنند همیشه انگور تهیه کنند و چند بار در روز مقداری از آن را میل کنند .
شراب انگور در اسلام
پس از نزول این آیه سوره مائده مردم مدینه هر نوع شرابی را به کوچهها ریختند بعضی از مسلمانان میخواستند اندوخته شراب خود را به همشهریان یهودی خود ببخشند اما اجازه چنین کاری را نیافتند. بنابر حدیثی تهیه، شرب، و حتی بخشیدن شراب حرام بود. در قرآن مجید با کلمات مختلفی مانند خمر، شراب، سکر و کاس به شراب اشاره شده است. «خُمر» در اصل بهمعنی شراب انگور است ولی بهطور عام این کلمه را میتوان برای هر نوع شرابی بهکار برد. سکر هر چیزی است که سبب مستی شود کاس به معنای جام است و شراب معنای هر نوع مایع نوشیدنی از جمله شراب است. کلمه خمر در سوره بقره/۲۱۹، سوره مائده/۹۰و۹۱، سوره محمد/ ۱۵ و کاس در سوره طور/ ۲۳، سوره دهر/ ۵، سوره واقعه/ ۱۸ و سوره صافات/ ۴۵ آمده است و کلمه شراب چندین بار در جاهای مختلف ذکر شده است.
انگور در قرآن
- ۹۷/۰۷/۰۵